مدیریت استرس کرونایی در فضای مجازی

به گزارش وبلاگ آراسا، یک روانشناس با اشاره به تاثیر فضای مجازی بر رفتارها و کنش های انسانی گفت: یکی از عوامل استرس زا در زندگی امروزه را استرس کرونایی در فضای مجازی تشکیل می دهد که احتیاج به مدیریت واقع بینانه و مهارت کنترل دارد.

مدیریت استرس کرونایی در فضای مجازی

به گزارش وبلاگ آراسا به نقل از ایرنا، دکتر یونس جاوید نسب اضافه نمود: در علم روانشناسی موضوع امنیت و احساس امنیت از اهمیت بالایی برخوردار است که در این شرایط کرونایی احساس

نا امنی از ویروس کرونا، از اصل آن بزرگتر شده است.

وی بیان داشت: استرس درواقع نگرانی ناشی از شرایط خاص در زندگی روزمره است که می تواند گذرا باشد اما تدوام استرس و فشار عصبی آن، زمینه ساز اضطراب می گردد که شکل مزمن آن به عوارض جسمی با تاثیر مختل نماینده براندام های مختلف بدن همچون دستگاه ایمنی و یا گوارش می انجامد. در این شرایط خاص کرونایی، وضع مطلوب آن است که سعی کنیم در جامعه بین احساس امنیت و وجود امنیت تناسب و همخوانی ایجاد گردد.

جاویدنسب گفت : در این روزها که اخبار منفی به سرعت در میان مردم به وسیله شبکه های اجتماعی گردش می نماید باید پیغام های مثبت نیز به دیگران منتقل گردد تا افراد استرس کمتری داشته باشند.

وی یادآورشد: گاهی استرس ازحد مثبت خود خارج شده و فشار روانی مزمن بر فرد وارد می نماید و به اضطراب تبدیل می گردد که دراین شرایط افراد برای حذف تنش و بازگشت به آرامش احتیاج به هدایت مشاوران با تجربه دارند.

این روانشناس معتقد است که برای جلوگیری از اضطراب و استرس افراد باید از گوشی های همراه و فضای مجازی فاصله بگیرند ضمن آنکه الزامات بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی را دراین شرایط کرونایی فراموش ننمایند.

وی با اشاره به اینکه وراثت می تواند یکی ازعوامل استرس مزمن باشد،افزود: بعضی از اتفاقات روزمره که به راحتی قابل حل هستند، برای افراد دارای زمینه وراثتی منجر به رخدادی ویژه و تنش مضاعف می گردد که در این روزهای کرونایی شاهد بروز آن هستیم.

این روانشناس و درمانگر البرزی توضیح داد: پس از فروکش کردن بحران هایی همانند شرایط کرونایی، ممکن است شاهد رفتارهای وسواسی و یا اضطراب درافرادی باشیم که زمینه مساعد برای بیماریهای روحی و روانی را دارند پس باید به مهارت کنترل استرس درزندگی اهمیت بیشتری داد.

وی به افراد مستعد دراین زمینه توصیه کرد: درمان و مشاوره فردی خود را خیلی زود شروع نمایند و همچنین از حضور درمحیط و شرایط پراسترس از جمله شبکه های اجتماعی درفضای مجازی خودداری نمایند.

دکترجاوید نسب ادامه داد: دراین شرایط خاص کرونایی، والدین نقشی بسزا یی درایجاد آرامش دربین فرزندان دارند تا عملکرد دستگاه ایمنی بدن آنان تقویت و بهبود یابد.

وی اضافه نمود: اکنون که توصیه به ماندن درخانه به عنوان یکی از راه های کمتر در معرض آلودگی ویروس کرونا می باشد ضروری است از آن به عنوان یک فرصت مناسب استفاده کرد تا کمبود حضور درخانواده و ارتباط با بچه ها جبران و سطح استرس روابط درون خانوادگی نیز کاهش یابد.

این روانشناس ازخواندن کتاب، پرداختن به انجام کارهای عقب افتاده ، ورزش و تحرک در محیط خانه با نگاه مثبت اندیشی را از جمله راهکارهای مناسب برای افزایش روحیه و کاهش استرش کرونایی دربین افراد به خصوص اعضای خانواده ذکر کرد.

وی بیان داشت: با شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش استرس دربین افراد جامعه نیزهستیم لذا باید به فکر اقشاری که در مشاغل روزمزد و بدون قرارداد مشغول فعالیت هستند باشیم زیرا آنها در شرایط موجود به دلیل شیوع بیماری کرونا بیشترین آسیب را دیده و با چالش معیشت خود رو به رو هستند.

دکترجاوید نسب گفت: برای کاهش استرس مالی دربین این افراد باید در درون شبکه خویشاوندی خود پیگیر مسائل و مسائل چنین خانواده هایی باشیم زیرا یاری به دیگران از توصیه های دینی است که آرامش زا نیزمی باشد.

وی با بیان اینکه همزمان با ویروس کرونا، انتشار اخبارجعلی سبب شیوع استرس در میان مردم می گردد،اضافه نمود: ایجاد استرس در صورت تداوم آن باعث افزایش آسیب های دیگر می گردد به همین دلیل یکی از راههای مقابله با ترس از ویروس کرونا کم کردن شرایط هیجانی منفی درجامعه است.

این روانشناس تاکید نمود: باید به این نکته توجه کرد که زندگی جاری است و با پیدایش ویروس کرونا درواقع فقط وقفه کوتاهی در فرایند اصلی آن اتفاق افتاده که با رعایت مسایل بهداشتی به زودی این مشکل نیز رفع خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین

به "مدیریت استرس کرونایی در فضای مجازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدیریت استرس کرونایی در فضای مجازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید