موکت یا پارکت، کدام برای کفپوش اتاق خواب مناسب تر است؟

به گزارش وبلاگ آراسا، کفپوش اتاق خواب اگر نگوییم مهم ترین، قطعا یکی از مهم ترین اجزای دکوراسیون اتاق است. کفپوش اولین جایی است که هنگام بیدار شدن از خواب احساس نموده و آخرین چیزی است که هنگام رفتن به تخت خواب لمس می کنید. به همین دلیل این موضوع می تواند روی شرایط روحی و روانی افراد تاثیر مستقیمی داشته باشد، در نتیجه انتخاب متریال کفپوش به عاملی بسیار مهم تبدیل می گردد.

موکت یا پارکت، کدام برای کفپوش اتاق خواب مناسب تر است؟

برای انتخاب کفپوش اتاق می توان عوامل مختلفی را در نظر گرفت. برای مثال حس کفپوش زیر پاها، یا شکل ظاهری آنها تاثیر زیادی در تصمیم گیری نهایی دارد. مسائل زیستی (مثل قابلیت بازیافت شدن) و ایمنی هم باید قبل از انتخاب لحاظ شوند. همانطور که می دانید بعضی کفپوش ها، گازهای شیمیایی از خود متصاعد می نمایند که به مرور زمان روی سلامتی افراد تاثیر می گذارد. بعضی از این مسائل برای شما مهم تر از مسائل دیگر هستند اما همه این عوامل باید قبل از خرید کفپوش اتاق خواب آنالیز شوند. در بین تمام کفپوش ها، موکت و پارکت دو نمونه از پراستفاده ترین کفپوش ها هستند. در این مطلب قصد داریم در خصوص مزایا و معایب این دو نوع کفپوش، به طور کامل صحبت کنیم. برای آشنایی بیشتر لطفاً تا انتها مطلب همراه ما باشید.

فرش و موکت

فرش و موکت برای پوشاندن کف اتاق خواب بین خانه دارها ایرانی رواج دارد. دلیلش هم معین است، فرش و موکت فضایی گرم و نرم برای زیر پا فراهم می نماید، خصوصا در مناطقی که آب و هوا سرد و خشک است، این موضوع یک پوئن مثبت عظیم محسوب می گردد. اما دلایل متعددی برای انتخاب یا عدم انتخاب فرش و موکت برای کفپوش اتاق خواب وجود دارد.

مزایا:

  • کاهش سروصدا: وجود فرش یا موکت در اتاق خواب به مقدار زیادی سروصدا محیط بیرون را کاهش داده و صداهای اضافی را به خود جذب می نماید. در نتیجه بخاطر ساکت تر بودن اتاق، خواب بهتری هم خواهید داشت.
  • صرفه مالی: قیمت خرید فرش و موکت برای اتاق خواب نسبت به سایر گزینه ها بسیار پایین تر است. البته فرش و موکت های پشمی و دستباف قطعا قیمت بالایی دارند، اما مدل های مرسوم ماشینی، بخاطر آسان تر شدن فرایند فراوری اینگونه فرشها، قیمت بسیار مناسبی دارند.
  • مناسب برای اتاق کودک: همانطور که می دانید بچه ها در اتاق خواب خود زیاد بالا و پایین می پرند که ممکن است در صورت نبودن یک سطح نرم زیر پایشان، در اثر افتادن صدمه ببینند. فرش و موکت از وقوع حوادث ناگهانی تا حد زیادی جلوگیری می نمایند.

معایب:

  • نظافت سخت: لک های جوهری و مایعات رنگی خیلی سخت از روی فرش و موکت پاک می شوند. همچنین فرش و موکت فضای مستعدی برای رشد باکتری های ریز فراهم می نماید که ممکن است هوای اتاق خواب را آلوده نمایند.
  • آلرژی زا: از آنجایی که فرش و موکت خلل و فرج زیاد دارند، ممکن است هنگام تمیز کردن با جارو برقی تمام سطح فرش تمیز نگردد، در نتیجه بعضی ذرات خاک و گرد و غبار در سطح فرش باقی می ماند که موجب آلرژی و حساسیت خواهد شد.
  • غیر قابل بازیافت: فرش های ماشینی از مواد مصنوعی و صنعتی تهیه شده و غیر قابل بازیافت هستند.
  • تصاعد گاز: بعضی فرش های جدید تا مدتی از خود گاز فرمالدئید متصاعد می نمایند که برای افرادی که به این ماده حساسیت دارند، خصوصاً بچه ها، ممکن است خطر آفرین باشد.

پارکت و چوب طبیعی

کفپوش اتاق خواب چوبی نزد بسیاری از طراحان داخلی بعنوان بهترین متریال برای پوشاندن کف اتاق شناخته می گردد. کفپوش پارکت چوبی ظاهری بسیار لوکس و زیبا داشته و دوام و استحکام بالایی هم دارند. اما از معایب آن هم نباید چشم پوشی کرد.

مزایا:

  • زیبایی ظاهری: جای شکی نیست که کفپوش چوبی اتاق خواب، زیبایی طبیعت را وارد فضای داخل خانه می نماید. از همین جهت فضای اتاق بسیار گرم و دنج احساس شده که حسی سرشار از آرامش به فرد می دهد.
  • سطح نرم: اگرچه کفپوش اتاق خواب چوبی به اندازه فرش و موکت گرم و نرم نیست، اما نسبت به کفپوش کاشی و سرامیک احساس بسیار بهتری زیر پا دارد.
  • دوام بالا: اگر از چوب خوب نگهداری گردد، دوام آن بسیار بالا بوده و حتی ارزش خانه شما را نیز بالاتر می برد.
  • ضد آلرژی و قابل بازیافت: چوب بخاطر سطح صاف و بدون منفذش خیلی راحت تمیز می گردد و هیچ اثری از گرد و غبار و کثیفی را درون خود نگه نمی دارد. همچنین طبیعی بودن چوب به آن اجازه می دهد تا در صورت تعویض کفپوش، دوباره قابل بازیافت باشد.

معایب:

  • قیمت بالا: احتیاج به شرح نیست که قیمت کفپوش چوبی اتاق خواب از سایر گزینه ها بسیار بالاتر است.
  • تعمیر پرهزینه: چوب ماده مقاومی است، اما اگر بر اثر بی توجهی خراب گردد، هزینه تعمیر آن بالا خواهد بود.
  • عایق نبودن در برابر صدا و دما: کفپوش چوبی اصلا سروصدای خانه را به خود جذب نمی نماید، در نتیجه اگر رفت و آمد در منزلتان زیاد است، این موضوع ممکن است خواب شما را بهم بریزد. همچنین چوب با سرد و گرم شدن هوا تغییر دما می دهد که در فصول سرد ممکن است برای بعضی افراد سرمایی ناخوشایند باشد.
  • کفپوش محکم و سفت: اگر کفپوش را برای اتاق خواب کودک می خواهید، این موضوع را هم مد نظر قرار بدهید که فضای سفت و سخت چوب طبیعی در صورت افتادن کودک روی زمین، خصوصاً از ارتفاع ممکن است خطر آفرین باشد. معمولا این مشکل را با پهن کردن قالی اتاق کودک می توان تا حد زیادی برطرف کرد اما بهرحال موضوعی است که خانه دارهای دارای فرزند خردسال باید مد نظر قرار دهند.
منبع: اتاق

به "موکت یا پارکت، کدام برای کفپوش اتاق خواب مناسب تر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موکت یا پارکت، کدام برای کفپوش اتاق خواب مناسب تر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید