پرورش درخت انار در گلدان!

به گزارش وبلاگ آراسا، می دانید کلکسیون گیاهان تان چه کم دارد؟ یک انار گلدانی! ممکن است بگویید جای یک گیاه بزرگ را ندارید. اولا که می توانید گونه های مینیاتوری و کوتوله انار را پرورش دهید و یا اناری معمولی بکارید و آن را با هرس کوچک نگه دارید.

پرورش درخت انار در گلدان!

انار گیاهی بسیار دلربا و خاص است که به خاطر گل های زیبا و میوه های خوشرنگ و خوشمزه اش بسیار محبوب شده. میوه انار طعمی بی نظیر دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است. گل های انار برای ماه ها بر روی گیاه می مانند و انگار درخت را چراغانی می نمایند.

گونه های کوتوله انار ارتفاعی در حدود 60 سانتی متر پیدا می نمایند، پس دیگر بهانه جا نداشتن را نیاورید! این گونه ها را می توان در گلدان نگه داشت.

پرورش درخت انار بسیار آسان است و غیر از احتیاجهای معمول، تنها انتظار دارد در سال های اولیه زندگی اش هرس گردد.

شرایط رشد

- نور

درخت انار برای رشد و حفظ شادابی اش، هر روز، به میزان زیادی نور خورشید احتیاج دارد. پس مطمئن شوید که گلدان آن را در محلی با آفتاب مستقیم قرار می دهید. البته این گیاه می تواند اندکی سایه را هم تحمل کند.

- آبیاری

وقتی گیاه بالغ می گردد، بسیار به بی آبی مقاوم خواهد شد. با این حال گیاهان جوان برای رشد و شادابی به میزان زیادی آب احتیاج دارد. بسته به سایز گلدان، تراکم خاک، دما و باد، احتیاج آبی انارتان متفاوت خواهد بود و ممکن است احتیاج داشته باشد به طور مرتب آبیاری گردد. گاهی در فصل تابستان که دمای هوا بالا است و آفتاب شدید است گیاه به آبیاری هر روزه و یا 2 بار در روز احتیاج دارد!

اگر چه گیاه از ماندن آب در خاکش خوشش نمی آید، اما خاک باید نسبتا مرطوب بماند.

- خاک

با این حال که انار خاک های متنوعی را تحمل می نماید، یکی از فاکتورهایی که برای خاک آن حتما باید در نظر گرفته گردد، زهکشی خوب است. اگر آب به مدت زیاد در خاک بماند و خاک خیس باشد، گیاه آسیب می بیند. خاکی با زهکشی خوب و پر از مواد غذایی ارگانیک، برترین خاک برای کاشت درخت انار است. مطمئن شوید که گلدانی که برای کاشت انار انتخاب نموده اید سوراخ های زهکش باز و به میزان کافی دارد. اگر زهکش ها کافی نبوند، خودتان تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید.

- کود دهی

مانند بیشتر درختانی که در گلدان رشد می نمایند، درخت انار هم به کود دهی منظم احتیاج دارد. در هنگام کشت انار در گلدان از کودهای ارگانیکی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می نمایند و در اختیار گیاه قرار می دهند بهره ببرید. سپس در طول فصل رشد چند هفته یک بار گیاه را با کودهای مایع رقیق ارگانیک تغیه کنید.

- هرس

هرس درخت انار بسیار مهم است، به خصوص در سال های ابتدایی زندگی گیاه. در این سال ها گیاه میزان زیادی شاخ و برگ فراوری می نماید. در این هنگام تنها اجازه دهید تعدادی از آنها که می خواهید روی گیاه باقی بمانند و بقیه را هرس کنید. قبل از هرس شکل نهایی درخت را در فکر مجسم کنید و سپس بر اساس آن هرس را انجام دهید. گاهی درخت آغاز به فراوری زیر شاخه (شاخه هایی که از بن درخت می رویند و انرژی آن را می گیرند) می نماید. در این هنگام باید به سرعت این زیر شاخه ها هم هرس شوند.

در بهار شاخه های مرده را از گیاه جدا کنید. بعد از تعیین کردن شکل گیاه و هرس آن، گیاه در سال های بعدی احتیاج به هرس شدید ندارد. البته باید شاخسار مرده را از آن جدا کرد.

چیدن میوه ها

درخت انار در سال پنجم زندگی اش آغاز به میوه دادن می نماید. در این زمان اجازه دهید میوه ها خوب رسیده و قرمز شوند و سپس آنها را بچینید. اگر پوست میوه ترک خورد، به آن معنی است که بیش از حد صبر نموده اید.

تکثیر

درخت انار را از طریق قلمه ساقه و هورمون ریشه زایی در خاک مخصوص قلمه زنی یا شن تکثیر می نمایند. اما تکثیر آن کاری سخت و زمان بر است و به جای آن بهتر است به گلفروشی ها بروید و گیاهی نو تهیه کنید.

چند نکته

در کل پرورش انار در گلدان آسان است. به خصوص زمانی که گیاه بزرگ شد و دیگر احتیاجمند نگهداری خاصی نبود. این گیاه آفت و بیماری خیلی خاصی ندارد. تنها حواستان به تعویض گلدان گیاه باشد و به محض آنکه احساس کردید گلدان فعلی برای انارتان کوچک شده آن را با گلدانی یک سایز بزرگ ترعوض کنید.

منبع: فوت و فن / thespruce.com

به "پرورش درخت انار در گلدان!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرورش درخت انار در گلدان!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید