نخستین جشنواره قلیف چال خراسان شمالی برگزار گردید

به گزارش وبلاگ آراسا، میراث آریا/ براساس آخرین گزارش های بدست رسیده، نخستین جشنواره قلیف چال خراسان شمالی برگزار گردید.

نخستین جشنواره قلیف چال خراسان شمالی برگزار گردید

هادی محمدپور هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی مطرح نمود و اضافه نمود: در این جشنواره که با مشارکت فرمانداری، شهرداری، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، هلال احمر و ... برگزار گردید، 45 دیگ برای پخت این غذای محلی داوری شدند.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جاجرم توضیح داد: قلیف چال یکی از غذاهای سنتی گرمه و جاجرم است که سابقه طولانی در فرهنگ جاجرم دارد و چوپان ها و گله دارانی که مدت های زیادی مجبور به ماندن در بیابان بودند، طبخ میکردند، طریقه طبخ و مواد بکار رفته در قلیف چال متناسب با نوع زندگی منطقه بوده است و به مرور تبدیل به یکی از خوراک های مرسوم در این منطقه شده است.

محمدپور اضافه نمود: قلیف چال در لهجه جاجرمی به معنی دیگی است که با محتویاتش درون چاله ای گذاشته گردد تا کم کم پخته گردد و این غذای محلی هنوز به ثبت ملی نرسیده است، اما مقدمات و مستندات آن در حال آماده شدن برای ثبت در لیست میراث فرهنگی قرار گرفته است .

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جاجرم گفت: برپایی نمایشگاه صنایع دستی و توانمندی های شهرستان، نمایش هنرهای رزمی بانوان و اجرای ورزش های زورخانه ای از دیگر برنامه های این جشنواره بود.

منبع: همگردی

به "نخستین جشنواره قلیف چال خراسان شمالی برگزار گردید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نخستین جشنواره قلیف چال خراسان شمالی برگزار گردید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید