درمان پارگی مینیسک با سخت کردن تاندون ها
به گزارش وبلاگ آراسا، محققان دریافته اند که یک هورمون خاص می تواند به غضروف مانند شدن تاندون ها یاری کند تا پس از پارگی مینیسک به بهبودی بیمار یاری نمایند.

پارگی مینیسک که یک ساختار غضروفی در زانو است، یک آسیب شایع ورزشی است و متأسفانه چندان خوب بهبود نمی یابد. اما محققان ژاپنی اکنون هورمونی را شناسایی نموده اند که به ترمیم این غضروف پس از جراحی یاری می نماید.
مینیسک یک ساختار غضروفی هلالی یا C شکل در زانو های ما است که استخوان ران را در مقابل استخوان ساق پا محکم می نماید. این بافت حیاتی به ویژه در حین ورزش، مستعد آسیب است. چرخش ناگهانی زانو در حین وارد کردن وزن بر روی آن می تواند مینیسک را پاره کند و بسیاری از این آسیب ها به خودی خود به خوبی بهبود نمی یابند.
درمان ها اغلب شامل جراحی، کاشت بافت مینیسک اهدایی یا برداشتن قسمت هایی از تاندون خود بیمار و استفاده از آن برای تقویت مینیسک ضعیف شده است. در حالی که این کار ها می تواند به کاهش مقداری درد یاری کند، اما این دو بافت عملکرد های بسیار متفاوتی دارند و بنابراین پیوند ها ممکن است سازگاری نداشته باشند.
محققان دانشگاه اوزاکا متروپولیتن در ژاپن برای این مطالعه نو، روش نوی را برای شبیه سازی غضروف تاندون پیوند شده آنالیز کردند. آن ها دریافتند که کلید اصلی، هورمون پاراتیروئید (PTH) است که به طور معمول سطح کلسیم را در جریان خون کنترل می نماید و در حال حاضر به عنوان یک درمان برای پوکی استخوان استفاده می گردد.
این تیم دریافت که اضافه کردن PTH به تاندون های موش، آن ها را سفت تر می نماید و ماتریسی از غضروف را رشد می دهد و ژن های مرتبط با فراوری سلول های غضروفی، یعنی سلول های مسئول تشکیل غضروف را بیان می نماید. این اثر هم در سلول های کشت داده شده از تاندون آشیل موش صحرایی و هم در زمانی که روی تاندون های حیوانات زنده اعمال شد، مشاهده شد.
سپس محققان تاندون هایی را که با PTH تقویت شده بودند، به موش هایی پیوند زدند که بخشی از مینیسک آن ها برداشته شده بود و مینیسک را در موش های تحت درمان با PTH بهتر ترمیم و از آسیب ثانویه به غضروف مفصلی زانو جلوگیری کرد.
در حالی که هنوز کار های زیادی برای انجام دادن به جای مانده است تا اینکه این روش به کلینیک ها راه یابد، این تیم تحقیقاتی امیدوار است که در نهایت بتوان از آن برای درمان بهتر یکی از رایج ترین آسیب های ورزشی استفاده کرد.
کازویا نیشینو نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما کشف بسیار نوی نموده ایم که هورمون پاراتیروئید تجویز شده به تاندون ها باعث تمایز سلول های غضروفی تاندون آن هم بدون استخوان سازی می گردد.
وی اضافه کرد: ما امیدواریم که بتوانیم نتیجه جراحی بازسازی مینیسک را بهبود بخشیم و از غضروف زانو در بیمارانی که مینیسک خود را در سنین پایین برداشته اند، محافظت کنیم.
این تحقیق در مجله American Journal of Sports Medicine منتشر شده است.
وبلاگ آراسا علمی پزشکی بهداشت و درمان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان