برترین روغن برای سرخ کردن کدام است؟ آنالیز علمی و دقیق

به گزارش وبلاگ آراسا، خبرگزاری خبرنگاران- آیا می دانید برترین روغن برای سرخ کردن چیست؟ قبل از سرخ کردن عمیق یا سرخ کردن در تابه خانگی، انتخاب روغن پخت و پز خود را در نظر بگیرید. جیسون گینزبرگ، مدیر ارشد Hain Celestial`s Spectrum ، خط فراوری روغن ها و چاشنی های آشپزی، می گوید: استفاده از روغن صحیح و در دمای پخت مناسب بسیار مهم است. برای سرخ کردن با حرارت بالا، هم [انتخاب] روغن و هم دما، طعم غذا را افزایش می دهد و در آن محفوظ می ماند. در ادامه به آنالیز کاربرد مناسب انواع روغن سرخ کردنی می پردازیم.

برترین روغن برای سرخ کردن کدام است؟ آنالیز علمی و دقیق

فاکتورهای انتخاب برترین روغن برای سرخ کردن

هنگام در نظر گرفتن اینکه برترین روغن برای سرخ کردن چیست، فاکتورهای مختلفی وجود دارد:

نقطه دود

نقطه دود دمایی است که در آن روغن آغاز به فراوری دود می نماید. هنگام انتخاب برترین روغن برای سرخ کردن، روغنی با نقطه دود بالاتر از دمای پخت شما باید تهیه کنید. توجه به این نکته مهم است؛ زیرا فراتر از نقطه دود باعث عطر و طعم نامطلوب سوختگی می گردد. علاوه بر اینکه آشپزخانه شما را پر از دود می نماید.

طعم

طعم روغنی که انتخاب می کنید بر طعم غذا تاثیر می گذارد. بعضی از روغن های با حرارت بالا طعم بسیار خنثی دارند، در حالی که بعضی دیگر طعم ملایمی دارند که غذاهای سرخ شده را تقویت نموده یا با آن ها تداخل پیدا می نمایند.

قیمت

میانگین قیمت روغن های مختلف بسیار فرق دارد. این محدوده بستگی به این دارد که برترین روغن برای سرخ کردن از چه چیزی ساخته شده است، چگونه فرآوری می گردد، ارگانیک است یا نه، برند و موارد دیگر. بسته به بودجه خود، ممکن است بخواهید انواع گران تر را برای تکنیک هایی مانند سرخ کردن در تابه، که به روغن کمتری احتیاج دارد، انتخاب کنید.

نکته سریع

هنگام خرید روغن برای سرخ کردن ، دقت کنید نقطه دود را حداقل 25 درجه بالاتر از دمای پخت مدنظر قرار دهید. بیشتر سرخ کردن در دمای 325 درجه فارنهایت تا 375 درجه فارنهایت انجام می گردد. بنابراین روغن با نقطه پره 400 درجه فارنهایت و بالاتر انتخاب خوبی است.

برترین روغن برای سرخ کردن همه منظوره

برترین روغن برای سرخ کردن همه منظوره روغن هایی با نقطه دود بالا مانند روغن کانولا هستند که تا 450 درجه فارنهایت گرم می گردد. اگر در پی روغنی هستید که بتوان از آن برای انواع سرخ کردنی استفاده کرد، از روغن کانولا بهره ببرید.

این روغن ارزان دارای طعمی بسیار خنثی است؛ بنابراین با طعم غذای شما تداخلی ایجاد نمی نماید. بعلاوه نقطه دود بالایی دارد، بین 400 درجه فارنهایت تا 450 درجه فارنهایت، بنابراین در برابر سرخ کردن عمیق، سرخ کردن در ماهیتابه، برشته کردن، سرخ کردن و غیره مقاومت می نماید. بعلاوه می توان از آن در پخت و پز استفاده کرد.

در زمینه برترین روغن برای سرخ کردن همه منظوره گینزبرگ می گوید: انجمن قلب آمریکا چربی های چند غیراشباع و تک غیراشباع را در روغن ها توصیه می کند. زیرا اعتقاد بر این است که برای سلامت قلب مفید است. گینزبرگ روغن آفتابگردان را توصیه می نماید، زیرا دارای چربی های تک غیراشباع سالم برای قلب است. روغن آووکادو و روغن کانولا نیز انتخاب های خوبی هستند.

برترین روغن برای سرخ کردن عمیق

سرخ کردن عمیق فرآیندی است که طی آن غذا را در روغن بسیار داغ فرو می بریم. این سرخ کردن نیز طعم های منحصر به فردی را با قهوه ای شدن و کاراملی کردن سطوح غذا ایجاد می نماید. به توصیه متخصصان روغنی با نقطه دود بالا و هزینه کم انتخاب کنید، زیرا سرخ کردن عمیق احتیاج به روغن کافی برای پوشش کامل غذا دارد.

روغن کانولا

یک روغن همه منظوره خوب، روغن کانولا یک گزینه ارزان و برترین روغن برای سرخ کردن عمیق است. طعم خنثی دارد و می توان از آن برای طیف وسیعی از غذاها استفاده کرد.

از جمله مهم ترین و شناخته شده ترین فواید روغن کانولا یاری به حفظ سلامت قلب است. این روغن به علت سطح پایین چربی ترانس و چربی های مضر اشباع شده، انتخابی بسیار مناسب در رژیم غذایی افرادی است که به بیماری های قلبی مبتلا هستند. این افراد می توانند بدون نگرانی این روغن را برای پخت و پز مصرف نمایند. این سطح پایین چربی اشباع شده به علت وجود اسیدهای مفید چرب امگا 3 در محتوای آن است و یاری مهمی به حفظ سلامتی می نماید.

روغن نباتی

اگر چه می توان آن را از ترکیبی از روغن های مختلف تهیه کرد، روغن گیاهی اغلب روغن کانولا با نام دیگری است. صرف نظر از ترکیب دقیق، این روغن ارزان قیمت دارای نقطه دود 400 درجه فارنهایت و 450 درجه فارنهایت و طعم خنثی است.

روغن بادام زمینی

معمولا روغن بادام زمینی را برای سرخ کردن عمیق ترجیح داده می گردد. طعمی آجیلی دارد که به خوبی با تعدادی از غذاها اعم از شور و شیرین هماهنگ می گردد. نقطه دود بالای آن (450 درجه فارنهایت) آن را به گزینه ای عالی برای سرخ کردن هر چیزی از سیب زمینی سرخ نموده تا بوقلمون تبدیل می کند.

با قرار دادن روغن بادام زمینی در رژیم غذایی به مقدار میانه، می توان اطمینان حاصل کرد که سطح کلسترول مناسب حفظ می گردد و در نتیجه سلامت قلب بازیابی می گردد. این یکی از اصلی ترین مزایایی است که امروزه مردم به علت مقادیر بالای بیماری های مرتبط با کلسترول بد در بدن به آن احتیاج دارند.

ارزشیابی عناصر زیر بر اساس هر یک قاشق غذاخوری می باشد:

عناصر مقدار
کالری 119
چربی کل 14 گرم
چربی اشباع نشده 2/6 گرم
چربی اشباع شده 2/3 گرم
چربی پلی غیر اشباع 4/3 گرم
ویتامین E 11% از RDI
فیتواسترول ها 27/9 میلی گرم

نکته سریع

قبل از سرخ کردن، مهم است که بدانید روغن شما در دمای مناسب است. در حالی که دماسنج سرخ کردنی ساده ترین روش برای آنالیز دمای روغن است، اگر در دسترس ندارید، این روش را امتحان کنید. یک دسته قاشق چوبی را در روغن داغ فرو کنید. اگر حباب های کوچکی در اطراف آن ایجاد شد، روغن برای سرخ کردن آماده است.

برترین روغن برای سرخ کردن کم عمق

بر خلاف سرخ کردن عمیق، که در آن غذا به طور کامل در روغن غوطه ور است، در سرخ کردن کم عمق به مقدار ای روغن استفاده می گردد که تا نیمه غذا برسد. غذا به جای شناور شدن در کف تابه می نشیند و باید آن را برگردانید تا از همه طرف ها قهوه ای گردد. این روش بهتر است برای غذاهای لطیف مانند فیله ماهی و مرغ استفاده گردد. یک متخصص خاطر نشان می نماید که نتایج مانند سرخ کردن عمیق، با ترد و قهوه ای شدن، اما با ظاهری کمتر یکنواخت است. طرف هایی که به کف تابه برخورد می نمایند بیشتر قهوه ای می شوند.

تمام روغن هایی که برای سرخ کردن عمیق استفاده می شوند برای سرخ کردن کم عمق نیز مناسب هستند. از آنجایی که این روش به روغن کمتری احتیاج دارد، برای انتخاب برترین روغن برای سرخ کردنی انواع کمی گران تر استفاده خوبی است. بعلاوه روغن آفتابگردان برای سرخ کردن کم عمق توصیه می گردد؛ زیرا نقطه دود آن 440 درجه فارنهایت است. طعم کمی آجیلی دارد و سرشار از چربی تک غیراشباع است که تصور می گردد برای سلامت قلب مفید است.

نکته سریع

می توانید از برترین روغن برای سرخ کردن تا زمانی که رنگ آن تیره نشده باشد یا عطر و بوی نامطبوعی به خود نگیرد، مجددا بهره ببرید. گینزبرگ می گوید: روغن را فیلتر کنید تا ذرات غذا از بین برود و در ظرفی تاریک نگهداری کنید. معمولا می توان از روغن مصرف شده چند بار قبل از دور ریختن استفاده کرد. گینزبرگ استفاده از ترکیبی از روغن تغییر کاربری و روغن تازه را توصیه می نماید: این کار روغن را برای سرخ کردن بهتر آماده می نماید.

برترین روغن برای سرخ کردن در ماهیتابه چیست؟

سرخ کردن در ماهیتابه فرایند پختن غذا در ماهیتابه با روغن کافی برای پوشاندن کف تابه است. برترین روغن برای سرخ کردن در ماهیتابه برای غذاهای مختلف از سیب زمینی گرفته تا ران مرغ استفاده می گردد. از آنجایی که چنین مقدار کمی روغن استفاده می گردد، هر روغن با حرارت بالا مانند روغن کانولا، بادام زمینی و آفتابگردان برای این کاربرد مفید است.

روغن آووکادو به علت داشتن بافت خامه ای، طعم خنثی و نقطه دود بالا (500 درجه فارنهایت)، انتخاب خوبی برای سرخ کردن تابه است. این روغن شبیه روغن زیتون است، بنابراین می توانید تابه را با روغن کمتری بپوشانید. روغن آووکادو نسبت به بعضی دیگر از روغن های با حرارت بالا گران تر است، بنابراین برای سرخ کردن در ماهیتابه مناسب است؛ زیرا کمترین مقدار مصرف می گردد.

روغن هایی که باید برای سرخ کردن اجتناب کنید

در حالی که بعضی از روغن ها برای سرخ کردن مناسب هستند، از استفاده انواع دیگر با نقطه دود پایین اجتناب کنید:

  • روغن های تصفیه نشده: روغن های تصفیه نشده با حداقل فرآوری شده دارای نقطه دود پایینی از 300 تا 375 درجه فارنهایت هستند که آن ها را به انتخاب بدی برای سرخ کردن تبدیل می نماید. به عنوان مثال می توان به روغن زیتون فوق بکر، روغن نارگیل تصفیه نشده و روغن آووکادو تصفیه نشده اشاره نمود.
  • روغن های آجیل: روغن های آجیل بو داده مخصوص مانند گردو و فندق طعم دهنده، گران قیمت هستند. بعلاوه نقطه دود پایینی دارند و میانگین آن حدود 320 درجه فارنهایت است. آن ها را برای ریختن بر روی سالاد و غذاهای دیگر ذخیره کنید.
  • کره: کره در حالی که خوشمزه است، نقطه دود آن بین 300 درجه فارنهایت تا 370 درجه فارنهایت می باشد که آن را انتخاب نامناسبی برای سرخ کردن می نماید. از آن برای پخت بهره ببرید.

سخن آخر

استفاده از برترین روغن برای سرخ کردن بسیار مهم است. نقطه دود را آنالیز کنید - باید حداقل 25 درجه بالاتر از دمای پخت و پز باشد. روغن کانولا به علت طعم خنثی و قیمت پایین آن یک انتخاب همه منظوره خوب برای سرخ کردن است. روغن های دیگری مانند آفتابگردان، آووکادو، بادام زمینی نیز گزینه های خوبی هستند که میتوانید برای خرید آنها به bekrina.com مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری آریا

به "برترین روغن برای سرخ کردن کدام است؟ آنالیز علمی و دقیق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین روغن برای سرخ کردن کدام است؟ آنالیز علمی و دقیق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید